Liikennealan käytännön harjoittelua
Skip Navigation LinksHämeen ammatti-instituutti > Liikenneopettajakoulutus > Liikenneopettajan erikoisammattitutkinto

Liikenneopettajan erikoisammattitutkinto

Liikenneopettajan erikoisammattitutkinto mahdollistaa liikenneopettajaluvan hakemisen ja antaa valmiudet toimia autokoulun opettajana.

Liikenneopettajan erikoisammattitutkinto on väylä autokouluopettajan ja muiden liikennealan asiantuntijatehtävien ohella myös autokouluyrittäjäksi ja ammatillisen kuljettajakoulutuksen opettajaksi. 

Liikenneopettajan erikoisammattitutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnonosasta. Pakollisten tutkinnon osien suorittaminen mahdollistaa liikenneopettajaluvan hakemisen, mikä antaa oikeudet toimia henkilöauto- ja mopo-opettajana. Valinnaisten osien suorittaminen mahdollistaa erikoistumisen mm. moottoripyöräopetukseen, ammattiliikenteen kuljettajakoulutukseen, kuljettajatutkinnon vastaanottamiseen ja/tai autokouluyrittäjyyteen liittyvissä työtehtävissä.

Valmistava koulutus toteutetaan monimuotoisena. Lähijaksot ovat HAMIn Liikenneopetuskeskuksessa Riihimäessä. Opetusharjoittelu sekä muu työssäoppiminen voi tapahtua valintasi mukaan, laajan kumppaniverkostomme tuella, melko vapaasti eri puolilla Suomea.

 Valmistavan koulutuksen kesto on pakollisten tutkinnon osien osalta keskimäärin 1½ - 2 vuotta henkilökohtaistetun opiskelusuunnitelman mukaan.

Liikenneopettajan erikoisammattitutkinto edellyttää neljän tutkinnon osan hyväksyttyä suorittamista. Järjestämme opintojen yhteydessä mahdollisuuden osallistua tutkintotilaisuuteen.


 Hakuaika

Katso seuraava hakuaika täältä

Opintojen kesto

Opintojen kesto vaihtelee henkilökohtaisesti aiemman osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen mukaan ja on keskimäärin hieman yli 2 vuotta.​

Opetuspaikka

Riihimäellä HAMIn liikenneopetuskeskuksessa (lähiopetus), työssäoppiminen (valtakunnallisesti)​.

Kohderyhmä

Liikenneopettajan erikoisammattitutkinto on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut opettajuudesta, vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaidoista sekä liikenteestä. Liikenneopettajalla tulee olla edellytykset hyväksi ja esimerkilliseksi opettajaksi kasvamiseen sekä motivaatiota itsensä ja ammattitaitonsa jatkuvaan arvioimiseen ja kehittämiseen.​​

Koulutuksen hinta

Aikuisten ammatillinen lisäkoulutus on lakisääteisesti maksullista koulutusta. Liikenneopettajan erikoisammattitutkintoon valmistavasta koulutuksesta perittävä koulutusmaksu on 660 e /tutkinnon osa (edellyttää opiskelijavalintaan osallistumisen). Muita maksuja ovat Opetushallituksen tutkintomaksu 58€ ja poliisilta oppilaitoksen pyytämä lausunto liikenneopettajakelpoisuudesta 25€.


Kysy koulutuksesta

Jos olet kiinnostunut HAMIn ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta, jätä yhteystietosi oheisella >> lomakkeella​, niin otamme sinuun yhteyttä. Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen hami-info(at)hamk.fi​

Huomaathan, että kesälomien takia viesteihin vastaaminen saattaa venyä lukuvuoden alkuun (elokuuhun asti)
 
 
Katso myös:​