Puimapuuhissa

​​​​Mustiala_175_logo_netti.png

HAMIn maatalousalan koulutus Mustialassa

Maatalousalan perustutkinto tarjoaa valmiudet maatila- ja maaseutuyrittämiseen tai maatalouslomittajan työhön. Viljelyn ja kotieläinhoidon lisäksi maaseutuyrittäjä tekee koneurakointia, maatilarakentamista, maataloustuotteiden jatkojalostamista ja huolto- ja palvelutoimintaa. Maaseutuyrittäjä työskentelee myös maatalous- tai rehukauppaan tai ympäristönhoitoon liittyvissä tehtävissä.

Maatalousalan perustutkinto on peruskoulupohjainen. Maatalousalan perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden mm. ammattikorkeakouluun. Agrologi (amk) opintoja on mahdollista jatkaa tutussa ympäristössä Mustialassa.

Opiskelu koostuu teoria- ja työnopetuksesta, työssäoppimisesta, ammattiosaamisen näytöistä ja itsenäisestä opiskelusta. Opiskelun aikana tehdään myös opintoretkiä alan yrityksiin. Mustialassa maatalousopetuksella on pitkät perinteet: Suomen ensimmäinen maatalouskoulu perustettiin Mustialaan v. 1840. Luonnonkauniin kampusalueen rakennukset, puistot, pellot sekä metsät ja vesistöt ovat ainutlaatuinen opiskelupaikka. Opintoihin liittyy työskentelyä koulutilan navetassa, konehalleissa, pellolla ja metsissä.​


Aloitustuen edellyttämää SPV-koulutusta Mustialassa