Opiskelijan elämää Mustialassa

Opiskelijan elämää Mustialassa

Mustialassa on mahdollisuus sekä ohjattuun että itsenäiseen vapaa-ajantoimintaan. Pajakerho on ollut erittäin suosittu.

Mustialassa opiskelijat saavat ilmaisen opetuksen, asuntolapaikan ja ruoan. Kaunis kampusalue tarjoaa myös vapaa-ajan tekemistä.

Opiskelu

Aikaisemmin hankitulla osaamisella on mahdollista korvata opintoja, koska vain osaamista arvioidaan. Opiskelija noudattaa järjestyssääntöjä, palo- ja työsuojelumääräyksiä sekä koulutusohjelmapäällikön, opettajien ja muun henkilökunnan antamia ohjeita. Oppilaitos huolehtii käytännön työtehtävissä tarvittavista työvaatteista ja jalkineista sekä suojavarusteista.


Asuminen

Opiskelu, ruoka sekä asuntolassa asuminen ovat maksuttomia HAMIn perustutkinnon opiskelijoille. Asuntoloissa on käytössä internet. Asuntolapaikan vastaanotettuaan opiskelija sitoutuu noudattamaan kampusalueella voimassa olevia sääntöjä. Tupakointi ja erilaisten päihteiden käyttäminen koulun alueella on kielletty.

Ruokailu

Opiskelijoille tarjotaan maksutta aamupala, lounas sekä päivällinen oppilaitoksen omassa ruokalassa. Viikonloppuna työvuorossa olevat opiskelijat saavat ruokalasta eväspaketin.

Muut palvelut

Lähimmät palvelut ovat Tammelan keskustassa, jonne on matkaa reilu kilometri. Tammelasta löytyvät lähimmät ruokakaupat, apteekki, pankkiautomaatti, ravintola, kioski, kirjasto sekä muut peruspalvelut. Forssaan on matkaa noin 10 kilometriä. Siellä pääset muun muassa uimahalliin, elokuviin sekä harrastamaan moninaisesti liikuntaa.

Kulkuyhteydet  

Mustialaan pääsee linja-autolla valtatie 10 pikavuoropysäkille sekä paikallisliikenteellä Tammelan keskustaan. Lähin linja-autoasema on Forssassa ja rautatieasemat Humppilassa sekä Hämeenlinnassa. Helsinkiin, Tampereelle ja Turkuun on kaikkiin noin 100 kilometriä.

Vapaa-aika

Mustialassa opiskelijoiden on mahdollista viettää monipuolisesti vapaa-aikaa. Oppilaitos tarjoaa puitteet sekä ohjatulle että itsenäiselle vapaa-ajan vietolle. Opiskelijoiden vapaassa käytössä on kuntosali, vapaa-aikatilat, kirjasto ja tietokoneluokat. Erityisen suosittu on ollut Pajakerho, jossa korjataan ja huolletaan autoja, mopoja ja traktoreita.

Tammelan kunnan frisbeegolf-rata ulottuu myös Mustialan puiston alueelle. Mustialan alue soveltuu erinomaisesti hiihtoon, lenkkeilyyn sekä retkeily- ja virkistyskäyttöön. Opiskelijoille on myös varattu vuoroja paikallisiin liikuntahalleihin. Asuntolanhoitaja-ohjaajan kanssa tehdään säännöllisesti erilaisia retkiä keila- tai uimahalliin, elokuviin, kauppakeskuksiin tai vaikkapa makkaraa paistamaan laavulle.