Meijeristiksi aikuiskoulutuksella

​​​​​​​​Lisätietoja

Seuraava hakuaik​a:
20.8. – 16.11.2018​

Opiskelupaikka:
Hämeenlinna, Sairio​​

Koulutusohjelma:
Meijeriala

Tutkintonimike:
Meijeristi

Opintojen alkamisaika:
Orientaatiopäivä 10.1.2019

Lisätiedot:
koulutusohjelmapäällikkö
Jari Latva-Koivisto
puh. (03) 646 2361

lehtori, tutkintovastaava
Kirsti Kriikku-Kalaja,
puh. (03) 646 4242

Sähköpostit muodossa
etunimi.sukunimi@hamk.fi​

Meijeristi - monimuotokoulutus

​Koulutus on tarkoitettu aikuisille, joilla on työpaikka meijerissä, mutta ovat vailla alan ammatillista koulutusta.

​Koulutus antaa valmiudet työskennellä meijereiden mm. vastaanotto/yhteiskäsittelyn, eri meijerituotteiden valmistuksen, laadunvalvonnan tehtävissä.

Koulutus kestää 2 vuotta ja sen laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Osa valmistavan koulutuksen opinnoista voidaan tunnustaa aiempien opintojen ja osaamisen perusteella.
Monimuotototeutus koostuu lähi- ja etäjaksoista. Kahden vuoden aikana lähijaksoja on seitsemän, jotka ovat pituudeltaan 2–3 viikkoa. Opintoihin sisältyy tutustumiskäyntejä alan yrityksiin.

Koulutuksen aikana opiskelija suorittaa meijeristin näyttötutkinnon (elintarvikealan perustutkinto). Todistus myönnetään, kun kaikkien tutkinnon osien tutkintotilaisuudet/näytöt on hyväksytty.

Koulutukseen hakeutuminen

Hakuaika 20.8. – 16.11.2018
Opinnot alkavat 11.2.2019. Orientaatiopäivä 10.1.2019.

Pääsyvaatimuksena on peruskoulu sekä työpaikka meijeriteollisuudessa. Tutustu myös valintaperusteisiin (.pdf).

Koulutukseen haetaan >> hakulomakkeella.

Hakuaika on päättynyt. Hakijoihin ollaan  lähipäivinä yhteydessä sähköpostilla.

Lähiopetusjaksot 

Aikuiskoulutuksen lähiopiskelujaksot oppilaitoksessa lukuvuosille 2018-2019:​

  • Orientaatiopäivä  13.12.2017
  • Lähijakso 1. 8.1. - 26.1.2018 
  • Lähijakso 2. 2. - 18.5.2018
  • Lähijakso 3. 27.8. - 7.9.2018
    • tutkintotilaisuudet 1-2 teollisuudessa vk 36 -
  • Lähijakso 4. 28.1. - 8.2.2019
  • Lähijakso 5. 15. - 26.4.2019 tai 15.4. -3.5.2019 (jakson pituus määräytyy tutkintotilaisuuden suorituksen mukaan)
    - (mahdollisesti tutkintotilaisuus 3 teollisuudessa touko-kesäkuussa 2019) 
  • Lähijakso 6. 26.8. - 6.9.2019
  • Lähijakso​ ​7. 21.10. - 1.11.2019 tai 21.10. - 5.11.2019 (jakson pituus määräytyy tutkintotilaisuuden suorituksen mukaan)
    - tutkintotilaisuudet 3-5  (tai 4-5) teollisuudessa vk 45 - 49 2019
 

Lähijaksojen väliset ajat ovat etäopiskelua erilaisine etätehtävineen.
Etäjaksoilla pidetään myös nettiluentoja perjantaisin.
Näiden lisäksi järjestetään koulutukseen ja opiskeluun orientaatiojakso 10.1.2019.
Osaamisen opiskelija osoittaa näytöissä (5 tutkinnon osaa) joko Sairion opetusmeijerissä tai omassa tuotantolaitoksessa.
 

Koulutuksen rakenne 135 osp​

Meijerialan opintokokonaisuuksissa käsitellään mm. maidon koostumusta ja ominaisuuksia raaka-aineena, eri tuotteiden valmistusta, meijeritekniikkaa ja logistiikkaa, kemian ja mikrobiologian analytiikkaa, hygieniaa, ravitsemustietoa, kustannustietoutta ja ammattilähtöistä viestintää.

Ammatilliset tutkinnon osat 135 osp

  • Elintarviketuotannossa toimiminen, 30 osp

  • Elintarvikkeiden valmistus, 45 osp

  • Elintarvikeprosessien ohjaus ja käynnissäpito, 30 osp

  • Erikoistuotteiden valmistus prosessituotannossa, 15 osp

  • Pakkaaminen ja logistiikkatoiminnot meijerialalla, 15 osp​

Yhteiset opinnot 35 osp

Jatko-opinnot

Elintarvikealan perustutkinnon suorittaminen antaa yleisen hakukelpoisuuden ammattikorkeakouluun ja yliopistoon. Hämeenlinnassa on mahdollista jatkaa opintoja Hämeen ammattikorkeakoulussa HAMKissa. Bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelmasta valmistuu insinöörejä (AMK).​Meijerialaa voi opiskella myös Helsingin yliopistossa, josta valmistuu maitoteknologiaan erikoistuneita elintarviketieteiden kandidaatteja ja maistereita. 

Kysy koulutuksesta

Jos olet kiinnostunut HAMIn koulutustarjonnasta, niin lähetä sähköpostia osoitteeseen hami-info(at)hamk.fi