Meijeristin tutkinto nuorisokoulutuksena

​​​Lisätietoja

​​Yhteishaku: 20.2.-13.3. 2018
Jatkuva haku 20.2. alkaen


Opiskelupaikka: Hämeenlinna, Sairio
Opintojen laajuus: 180 osp
 
Opintojen alkamisaika:
Opinnot alkavat 20.8.2018
 
Lisätiedot: koulutusohjelmapäällikkö
Jari Latva-Koivisto
03 6462 361, 040 844 6275

 
opinto-ohjaaja
Johanna Stenström,
03 6462365, 040 9601077

Sähköpostit muodossa: etunimi.sukunimi@hamk.fi.​

Meijeristi - elintarvikealan perustutkinto

HAMIssa meijeristiksi voi valmistua päätoimisesti opiskellen.

Elintarvikealan perustutkinto eli meijeristin tutkinto on 180 osaamispisteen laajuinen, ja se suoritetaan kolmessa vuodessa. Pääsyvaatimuksena on peruskoulu. Aikaisempaa alan työkokemusta ei tarvita. Lukion tai toisen asteen ammatillisen tutkinnon suorittaneille opiskelun kesto on noin 2 vuotta ja 2 kk.

Miten koulutukseen haetaan?

Lisähaku  ja jatkuva haku meijerialankoulutukseen  

>> Hakuohjeet HAE HAMIin-sivulla

 

Meijeriala - syötävän hyvä ammatti

 

Mitä opiskelu maksaa?

HAMIssa ei ole lukukausimaksua. Asuminen Sairion opiskelija-asunnoissa ja päiväruokailu ovat ilmaisia. T​yövaatteet ja -jalkineet hankkii jokainen itse.

Koulutuksen rakenne

Meijerialan opintokokonaisuuksissa käsitellään mm. maidon koostumusta ja ominaisuuksia raaka-aineena, eri tuotteiden valmistusta, prosessien ohjausta ja logistiikkaa, kemian ja mikrobiologian analytiikkaa ja hygieniaa.

Ammatillisiin opintoihin sisältyy kaksi työssäoppimisjaksoa (4 kk ja 7 kk) ja näyttöjä (5 kpl).

Tutkinto on 180 osaamispisteen (osp) laajuinen, ja se koostuu ammatillisista osista, vapaasti valittavista opinnoista ja yhteisistä  tutkinnon osista.

Ammatilliset tutkinnon osat (135 osp):

  • Elintarviketuotannossa toimiminen, 30 osp
  • Elintarvikkeiden valmistus, 45 osp
  • Elintarvikeprosessien ohjaus ja käynnissäpito, 30 osp
  • Erikoistuotteiden valmistus prosessituotannossa, 15 osp
  • Pakkaaminen ja logistiikkatoiminnot meijerialalla, 15 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Mikäli opiskelija suorittaa työssäoppimisen ulkomailla, kuuluu opintoihin 15 osaamispisteen laajuinen elintarvikkeiden valmistajana kansainvälisessä ympäristössä -osuus.

Tarkemmat opintojen kuvaukset ja sisällöt.​

​Jatko-opinnot

Elintarvikealan perustutkinnon suorittaminen antaa yleisen hakukelpoisuuden ammattikorkeakouluun ja yliopistoon. Hämeenlinnassa on mahdollista jatkaa opintoja Hämeen ammattikorkeakoulussa HAMKissa. Bio- ja elintarvi​ketekniikan koulutusohjelmasta​ valmistuu insinöörejä (AMK).​ Meijerialaa voi opiskella myös Helsingin yliopistossa, josta valmistuu maitoteknologiaan erikoistuneita elintarviketieteiden kandidaatteja ja maistereita. 

Kysy koulutuksesta

Jos olet kiinnostunut HAMIn koulutustarjonnasta,  niin lähetetä sähköpostia osoitteeseen hami-info(at)hamk.fi.