Juustolan puuhia
Skip Navigation LinksHämeen ammatti-instituutti > Meijeriala > Maidonjalostajan ammattitutkinto

​​​​Lisätietoja​​

Hakuaika: 11.12.17 - 13.4.2018
Opiskelupaikka: 
Hämeenlinna, Sairio
Opintojen alkamisaika:
Toukokuussa 2018

 
Lisätiedot:
lehtori
Kirsti Kriikku-Kalaja
puh. (03) 646 4242
tai 050 596 5066

Sähköpostit muodossa:
etunimi.sukunimi@hamk.fi​

Maidonjalostajan ammattitutkinto

Harjoitatko pienimuotoista maidonjalostusta tai suunnitteletko sellaisen aloittamista? Maidonjalostajan ammattitutkinto on silloin sinulle sopiva tutkinto.

Ammattitutkinnon opiskelu on monimuotoista. Meijerialan toimipisteessä on opetusmeijeri, joka toimii myös koulutusympäristönä. Lähijaksot ajoittuvat syys-toukokuulle ja ovat 3-5 päivän mittaisia. Etäjaksoilla opiskellaan verkon avulla. Kela tukee myös työttömien ammattitutkintojen suorittamista. Katso lisää >> Kela

Miten haetaan?

Hakuaika on päättynyt. Hakijoihin ollaan sähköpostitse yhteydessä.

Mitä opintoja tutkinto sisältää?

Tutkinnon osia on kolme, yksi pakollinen ja kaksi valinnaista:

Pakollinen

1. Yrittäjyys maidonjalostuksessa

Valinnaiset (näistä valitaan kaksi)

2. Tuorejuustojen valmistus
3. Kypsytettyjen juustojen valmistus
4. Hapanmaitotuotteiden valmistus
5. Ravintorasvojen ja levitteiden valmistus
6. Jäätelön ja jälkiruokien valmistus
7. Muun elintarvikealan ammatti- tai erikoisammattitutkinnon osa

Tutkintotilaisuuksissa opiskelija osoittaa tutkinnon perusteiden mukaisen osaamisen. Tutkintotilaisuus tai -tilaisuudet suoritetaan opiskelijan omalla työpaikalla.

Mitä tutkinto maksaa?

Koulutuksen hinta on 650 €.

Sairiossa voi majoittua opiskelija-asunnoissa ja ruokailla lähiopetusviikoilla opiskelijahinnoin.

Lähijaksot

8.5.2018                                                                                 Aloituspäivä (ryhmäohjaus)

9.5.18; 13. - 14.8.18; 27.-29.8.18; 12. - 13.9.18               Maidon käsittely sekä laadun hallinta maidonjalostuksessa

15. - 18.10.18 ja 5. - 6.11.18                                               Jäätelön ja jälkiruokien valmistus

21. - 24.1.19 ja 11. - 12.2.19                                               Tuorejuustojen sekä kypsytettyjen juustojen valmistus

1. - 4.4.19 ja 15. - 16.4.19                                                   Hapanmaitotuotteiden valmistus

21. - 23.5..19 ja 4. - 5.6.19                                                  Yrittäjyys maidonjalostuksessa

6.6.19                                                                                     Tutkintotilaisuuksiin ohjaava päivä (ryhmäohjaus)                                                                        

Tutkintotilaisuudet järjestetään koulutuksen aikana ja/tai välittömästi valmistavan koulutuksen jälkeen.

Lisätiedot

Kirsti Kriikku-Kalaja
puh. 03 646 4242 tai 050 596 5066

Majoitus varataan ennakkoon Sairion asuntolaohjaajalta puh. 03 646 2374 tai 050 541 1505.

Kysy koulutuksesta

Jos olet kiinnostunut HAMIn ammatti- tai eri​koisammattitutkinnosta, jätä yhteystietosi oheisella >> lomakkeella​, niin otamme sinuun yhteyttä. Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen hami-info(at)hamk.fi​​

    ​