Juustolan puuhia
Skip Navigation LinksHämeen ammatti-instituutti > Meijeriala > Maidonjalostajan ammattitutkinto

​​​​Lisätietoja​​

Hakuaika: 2.1. – 31.3.2017
Opiskelupaikka: 
Hämeenlinna, Sairio
Opintojen alkamisaika:
Huhtikuussa 2017

 
Lisätiedot:
lehtori
Kirsti Kriikku-Kalaja
puh. (03) 646 4242
tai 050 596 5066

Sähköpostit muodossa:
etunimi.sukunimi@hamk.fi​

Maidonjalostajan ammattitutkinto

Harjoitatko pienimuotoista maidonjalostusta tai suunnitteletko sellaisen aloittamista? Maidonjalostajan ammattitutkinto on silloin sinulle sopiva tutkinto.

Ammattitutkinnon opiskelu on monimuotoista. Meijerialan toimipisteessä on opetusmeijeri, joka toimii myös koulutusympäristönä. Lähijaksot ajoittuvat syys-toukokuulle ja ovat 3-5 päivän mittaisia. Etäjaksoilla opiskellaan verkon avulla. Kela tukee myös työttömien ammattitutkintojen suorittamista. Katso lisää >> Kela

Miten haetaan?

Koulutukseen haetaan >> hakulomakkeella​. Hakuaika on päättynyt.
 

Mitä opintoja tutkinto sisältää?

Tutkinnon osia on kolme, yksi pakollinen ja kaksi valinnaista:

Pakollinen

1. Yrittäjyys maidonjalostuksessa

Valinnaiset (näistä valitaan kaksi)

2. Tuorejuustojen valmistus
3. Kypsytettyjen juustojen valmistus
4. Hapanmaitotuotteiden valmistus
5. Ravintorasvojen ja levitteiden valmistus
6. Jäätelön ja jälkiruokien valmistus
7. Muun elintarvikealan ammatti- tai erikoisammattitutkinnon osa

Tutkintotilaisuuksissa opiskelija osoittaa tutkinnon perusteiden mukaisen osaamisen. Tutkintotilaisuus tai -tilaisuudet suoritetaan opiskelijan omalla työpaikalla.

Mitä tutkinto maksaa?

Koulutuksen hinta on 650 €, johon sisältyy tutkintomaksu.

Sairiossa voi majoittua opiskelija-asunnoissa ja ruokailla lähiopetusviikoilla opiskelijahinnoin.

Lähijaksot

6.4.2017                                                                            Aloituspäivä (ryhmäohjaus)

26.-27.4.17, 4.-5.5.17, 17.-18.8.17 ja 30.-31.8.17       Maidon käsittely sekä laadun hallinta maidonjalostuksessa

11.-12.10.17 ja 30.10.- 1.11.17                                      Jäätelön ja jälkiruokien valmistus

29.1.-2.2.18 ja 13.-14.2.18                                              Tuorejuustojen sekä kypsytettyjen juustojen valmistus

26.2.-1.3.18 ja 27.-28.3.18                                              Hapanmaitotuotteiden valmistus

10.-12.4.18 ja 2.-3.5.18                                                   Yrittäjyys maidonjalostuksessa

4.5.18                                                                                 Tutkintotilaisuuksiin ohjaava päivä (ryhmäohjaus)                                                                        

Tutkintotilaisuudet järjestetään koulutuksen aikana ja/tai välittömästi valmistavan koulutuksen jälkeen.

Lisätiedot

Kirsti Kriikku-Kalaja
puh. 03 646 4242 tai 050 596 5066

Majoitus varataan ennakkoon Sairion asuntolaohjaajalta puh. 03 646 2374 tai 050 541 1505.

Kysy koulutuksesta

Jos olet kiinnostunut HAMIn ammatti- tai eri​koisammattitutkinnosta, jätä yhteystietosi oheisella >> lomakkeella​, niin otamme sinuun yhteyttä. Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen hami-info(at)hamk.fi​​