Juustolan puuhia
Skip Navigation LinksHämeen ammatti-instituutti > Meijeriala > Maidonjalostajan ammattitutkinto

​​​​Lisätietoja​​

Hakuaika: 11.12.17 - 13.4.2018
Opiskelupaikka: 
Hämeenlinna, Sairio
Opintojen alkamisaika:
Toukokuussa 2018

 
Lisätiedot:
lehtori
Kirsti Kriikku-Kalaja
puh. (03) 646 4242
tai 050 596 5066

Sähköpostit muodossa:
etunimi.sukunimi@hamk.fi​

Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto meijerialan osaamisala

Harjoitatko pienimuotoista maidonjalostusta tai suunnitteletko sellaisen aloittamista? Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto on silloin sinulle sopiva tutkinto.

Ammattitutkinnon opiskelu on monimuotoista. Meijerialan toimipisteessä on opetusmeijeri, joka toimii myös koulutusympäristönä. Lähijaksot ajoittuvat syys-toukokuulle ja ovat 3-5 päivän mittaisia. Etäjaksoilla opiskellaan verkon avulla. Kela tukee myös työttömien ammattitutkintojen suorittamista. Katso lisää >> Kela

Miten haetaan?

Uusien tutkinnon perusteiden (1.8.2018) mukainen koulutus alkaa todennäköisesti joko syksyllä 2019 tai keväällä 2020.

Mitä opintoja tutkinto sisältää?

Tutkinnon osia on neljä, kaksi pakollista ja kaksi valinnaista:

Pakolliset tutkinnon osat - 60 osp

Elintarviketurvallisuuden hallinta, 30 osp

Pakkaaminen ja varastointi, 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 1 - valitaan 30 tai 60 osp

Tuorejuustojen valmistus
Kypsytettyjen juustojen valmistus
Hapanmaitotuotteiden valmistus
Ravintorasvojen ja levitteiden valmistus
Jäätelön ja jälkiruokien valmistus

Valinnaiset tutkinnon osat 2 - valitaan 0 tai 30 osp

Elintarvikkeiden myynti, 30 osp
Tuotekehitys elintarvikeyrityksessä, 30 osp
Tutkinnon osa tämän tutkinnon toiselta osaamisalalta, 30 osp
Tutkinnon osa yrittäjän ammattitutkinnosta, 30 osp
Tutkinnon osa toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 30 osp

Näytöissä opiskelija osoittaa tutkinnon perusteiden mukaisen osaamisen. Näyttö suoritetaan opiskelijan omalla työpaikalla tai tarvittaessa koulutusyksikön opetusmeijerissä.

Mitä tutkinto maksaa?

Koulutuksen hinta on 650 €.

Sairiossa voi majoittua opiskelija-asunnoissa ja ruokailla lähiopetusviikoilla opiskelijahinnoin.

Lähijaksot (maidonjalostajan ammattitutkintoa suorittavat)

8.5.2018                                                                                 Aloituspäivä (ryhmäohjaus)

9.5.18; 13. - 14.8.18; 27.-29.8.18; 12. - 13.9.18               Maidon käsittely sekä laadun hallinta maidonjalostuksessa

15. - 18.10.18 ja 5. - 6.11.18                                               Jäätelön ja jälkiruokien valmistus

21. - 24.1.19 ja 11. - 12.2.19                                               Tuorejuustojen sekä kypsytettyjen juustojen valmistus

1. - 4.4.19 ja 15. - 16.4.19                                                   Hapanmaitotuotteiden valmistus

21. - 23.5..19 ja 4. - 5.6.19                                                  Yrittäjyys maidonjalostuksessa

6.6.19                                                                                     Tutkintotilaisuuksiin ohjaava päivä (ryhmäohjaus)                                                                        

Näytöt järjestetään koulutuksen aikana ja/tai välittömästi valmistavan koulutuksen jälkeen.

Lisätiedot

Kirsti Kriikku-Kalaja
puh. 03 646 4242 tai 050 596 5066

Majoitus varataan ennakkoon Sairion asuntolaohjaajalta puh. 03 646 2374 tai 050 541 1505.

Kysy koulutuksesta

Jos olet kiinnostunut HAMIn ammatti- tai eri​koisammattitutkinnosta, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen hami-info(at)hamk.fi​​

    ​