Elämän edessä
Skip Navigation LinksHämeen ammatti-instituutti > Opiskelu HAMIssa

​​​

Opiskelu HAMIssa

Hämeen ammatti-instituutti HAMI on monialainen toisen asteen ammatillinen oppilaitos jonka ​​toimipaikat ovat aitoja oppimisympäristöjä.

HAMIssa voi suorittaa ammatillisia perustutkintoja, ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja sekä nuorisokoulutuksena että aikuiskoulutuksena. HAMI järjestää myös lisä- ja täydennyskoulutusta metsäalalla, puutarha- ja viheralalla, maatalousalalla, elintarvikealalla, liikennealalla sekä johtamisen ja esimiestyön alalla.

Evo, Lepaa ja Mustiala ovat perinteikkäitä metsä-, puutarha- ja maatalousalan koulutuspaikkoja. Lihateollisuusopiston toiminta siirtyi Hämeen ammatti-instituuttiin elokuu​ssa 2014. HAMI jatkaa historiallisten opistojen toimintaa nykyaikaisin ottein, uusin menetelmin ja alan viimeistä tekniikkaa hyödyntäen. Meijerialan koulutusohjelmasta valmistuu ainoana Suomessa ammatillisen perustutkinnon suorittaneita meijeristejä. Liikenneopetuskeskuksen keskeinen tehtävä liikenneopettajakoulutuksen lisäksi on yleisen liikenneturvallisuuden kehittäminen sekä kuljettajien asenteisiin ja ajotapaan vaikuttaminen.  Kehitämme myös esimiesten osaamista. Meillä HAMIssa opitaan todellisissa tilanteissa ja oikeissa töissä, ja ammattiin valmistutaan ohjatun työssäoppimisen avulla. 

Ammatillisissa perustutkinnoissa ei peritä lukukausimaksua. Ruokailu ja asuntolapaikka ovat perustutkintojen opiskelijoille maksuttomia.​