​​Elintarvikkeiden säilytyslämpötilat​​​

Elintarvi​kkeiden yleinen säilytyslämpötila on +6°C. Helposti pilaantuvat maitopohjaiset tuotteet, joiden valmistukseen sisältyy vähintään pastörointi tai sitä vastaava käsittely, on säilytettävä enintään 8°C:ssa. Nestemäisillä maitotuotteilla, kuten maidolla ja kermalla, on säilytyslämpötila enintään 6°C:ssa. Lämpötila voi lyhytaikaisesti nousta 3°C siten, että yrittäjä arvioi ja todentaa ja määrittelee lyhytaikaisuuden. Tuotteiden altistuminen lämmön vaikutukselle valmistajan hallinnoimissa tiloissa on valmistajan vastuulla ja se perustuu valmistajan tekemälle riskianalyysille.  Pastöroidusta maidosta valmistettujen kypsytettyjen juustojen osalta voidaan määrittää korkeimman altistumislämpötilan olevan korkeintaan tuotteen kypsytyslämpötila tai lyhytaikaisesti nousta kuuden tunnin ajan korkeintaan 3°C yli varastointilämpötilan.​​


​​Tuo​te

Maksimi lämpötila

  • Neutraalit, hapattamattomat tuorejuustot ja pastöroimattomast​a maidosta valmistetut tuotteet

  • enintään +6oC

  • pastöroimattomasta maidosta valmistetuille tuotteille enintään +6oC, suositus alle +4oC

  • jäädytetty ternimaito -12oC tai kylmemmässä luovutukseen asti

  • Pastöroitu maito ja kerma

  • Voi

  • Hapatetut maitotuotteet, piimä, jogurtti tmv.

  • Juustot

  • enintään +6oC

  • enintään +8oC

  • enintään +8oC

 

  • enintään +8oC

  • Heratuotteet

  • enintään +6oC

  • Valmistajan pakkaa​​mat tuotteet

  • seuraa myyntip​äällysmerkintään määritettyä lämpötilaa​