​Hapanmaitotuotteiden lisäaineet​

Rakenteensäätöaineiden käyttö on maustamattomissa hapatetuissa maitovalmisteissa kielletty – rakennetta saadaan täyteläisemmäksi muilla keinoin, kuten esimerkiksi tuotemaidon kuiva-ainepitoisuutta ja/tai rasvapitoisuutta nostamalla tai valitsemalla paksumman rakenteen muodostava hapate. Hapanmaitotuotteiden säilyvyyttä voidaan parantaa käyttämällä ns. suojahapatteita.

Maustavien hillojen, mehujen tai soseiden myötä tuotteeseen voi tulla:

  • Sakeutusaineita, kuten esimerkiksi pektiiniä

  • Säilöntäaineita: esimerkiksi kaliumsorbaatti, natriumbentsoaatti

  • Happamuudensäätöaineita: esimerkiksi sitruunahappoa, sitraatteja

  • Väriaineita

Merkitseminen tuotteen päällykseen: lisukkeissa olevilla lisäaineilla on lisäainevaikutus myös lopputuotteessa, mistä syystä ne on merkittävä myyntipäällykseen.​ Myös, jos lisäaineet aiheuttavat allergioita tai intoleransseja, on niistä kerrottava lopputuotteen ainesosaluettelossa.