Laatuvaatimuksia​

Tuotantotilalta laitokseen luovutettava lehmänmaidon pesäkemäärä 30 °C:ssa (/ml) ≤ 100 000 (Liukuva geometrinen keskiarvo kahden kuukauden aikana, vähintään kaksi näytettä kuukaudessa). Somaattisten solujen määrä/ml ≤ 400 000  (Liukuva geometrinen keskiarvo kolmen kuukauden aikana, vähintään yksi näyte kuukaudessa). 

Meijerissä olevan raakamaidon laatuvaatimus välittömästi ennen käsittelyä:  meijerituotteiden valmistukseen käytettävän lehmän raakamaidon pesäkemäärä on 30 °C:n lämpötilassa alle 300 000/ml;  ja  meijerituotteiden valmistukseen käytettävän käsitellyn lehmänmaidon pesäkemäärä on 30 °C:n lämpötilassa alle 100 000/ml.

Vuohen ja lampaan maito: Pesäkemäärä 30 °C:ssa (/ml) ≤ 1 500 000 (Liukuva geometrinen keskiarvo kahden kuukauden aikana, vähintään kaksi näytettä kuukaudessa).  Jos muista lajeista kuin lehmistä peräisin olevaa maitoa on tarkoitus käyttää sellaisten raakamaitoa sisältävien tuotteiden valmistukseen, joiden valmistusprosessiin ei kuulu lämpökäsittelyä: Pesäkemäärä 30 °C:ssa (/ml) ≤ 500 000 (Liukuva geometrinen keskiarvo kahden kuukauden aikana, vähintään kaksi näytettä kuukaudessa).