Maidon, maitopohjaisten tuotteiden ja maidon prosessoinnissa syntyvien sivutuotteiden käsittelyvaatimukset
a) Käsittelyvaatimukset
iskukuumennus (vähintään135 °C, vähintään1 sek.) tai
sterilointi (vähintään115°C, vähintään 20 min. tai jollakin vastaavalla aika- ja lämpötilayhdistelmällä) tai
pastörointi (vähintään 71,7 °C vähintään15 sek. tai jollakin vastaavalla aika- ja lämpötilayhdistelmällä) + kuivaus tai pH:n lasku alle 6:een vähintään tunnin ajaksi
b) Käsittelyvaatimukset
pastörointi (vähintään 71,7 °C vähintään15 sek. tai jollakin vastaavalla aika- ja lämpötilayhdistelmällä) tai
kun kysymyksessä on hera, joka on saatu lämpökäsittelemättömistä maitotuotteista:
heran on maidon saostumisen jälkeen annettava seistä vähintään 16 tuntia
ja heran pH on laskettava alle 6:een (ennen toimitusta laitoksesta).
Kaupasta palautetulle maidolle ja maitopohjaisille tuotteille, joita käytetään eläinten ruokinnassa, ei vaadita toistamiseen edellä a ja b kohdissa kuvattuja käsittelyjä, jos kyseisten tuotteiden valmistusprosessi on sisältänyt vastaavan käsittelyn.