Elintarviketuotannossa käytettävien eläinten ruokintaan voidaan käyttää myös maitopohjaista luokkaan 3 kuuluvaa ainesta (tuotteita), joka on peräisin maitoalan laitoksesta tai vähittäiskaupasta. Näitä maitoalan laitoksissa luokan 3 sivutuotteita ovat esimerkiksi:

  • hylätty raakamaito, joka on peräisin eläimistä, joissa ei ole kliinisiä merkkejä maidon välityksellä ihmisiin tai eläimiin tarttuvasta taudista, kuten makuvirheen tai korkean bakteeri- tai solupitoisuuden vuoksi laitoksessa hylätty raakamaito

  • entiset eläimistä saatavat elintarvikkeet, joita ei ole enää tarkoitettu ihmisravinnoksi kaupallisista syistä tai sellaisten valmistuksessa tai pakkauksessa esiintyneiden ongelmien tai muiden vikojen vuoksi, jotka eivät aiheuta vaaraa ihmisille tai eläimille, kuten laitoksessa hylätty tai laitokseen palautettu maito ja maitopohjainen tuote, joka on vanhentunutta tai virheellistä, kuten jälkikäynyt juusto

  • maidon ja maitopohjaisten tuotteiden valmistuksessa syntyvät tuotteet, joita ei ole tarkoitettu ihmisravinnoksi kuten rehuhera ja tuotelinjojen aloitus- ja lopetuserät (jogurttisekoitus, jäätelömassa ja tuotekehityksen koe-erät)

  • maidon jalostuksessa separaattoreihin ja linkoihin jäänyt aines