juustola ja tilauskahvila-pieni.jpg

​Elintarvikehuoneisto, jossa valmistetaan tuorejuustoja, leipäjuustoa ja jogurttia. Maito ostetaan meijeriltä ja pumpataan keräilyautosta maitotankkiin. Pastörointi tehdään panoksittain valmistuskattiloissa. Tilauskahvilassa on myös tuotemyyntiä ryhmille.​

Juustola ja tilauskahvila.pdf


​Suomen Pienjuustolayhdistyksessä laadittu malli juustolasta.​

pohjapiirros.pdf
Juustola laitos-pieni.jpg

​Laitoshyväksytty juustola. Maito tulee maitohuoneesta putkea pitkin pastöörille (levylämmönvaihdin), josta se pumpataan juustokattilaan. Juustolasta ulos johtavat isot pariovet on lukittu ulkopuolelta ja niiden saumat on tukittu silikonilla, sillä lain mukaan suoraa yhteyttä tuotteenvalmistustilasta ulos ei saa olla. Ovien tarkoitus on mahdollistaa laitteiden ja tankkien tuominen tilaan tarvittaessa. Merkkien selityksiä: PH = pannuhuone, LVV = lämminvesivaraaja, SK = siivouskomero, ET= eteistila, joka toimii myös taukohuoneena.​​

Juustola laitos.pdf

​​​​20141029144118709-1.jpg

​Laitos, jossa valmistetaan salaattijuustoa ja jäätelöä. Maito tuodaan navetasta kuljetussäiliössä nosto-oven kautta. Hygienia alueiden värit: kirkas punainen (valmistustila) on korkeimman hygienian alue, vihreät ovat n.s. kakkosaluetta. Eteinen, tekninen tila ja WC ovat n.s kolmosaluetta eli "likaista" osaa. Raakamaidon vastaanottotila on niinikään alemman hygienian aluetta.​

20141029144118709.pdf

juustola-pieni.jpg

​Laitoshyväksytty juustola. Maito tuodaan navetasta kontissa ja  pastöroidaan levylämmönvaihtimessa.​

juustola.pdf

​​​