Lepaan viinitila- tilaviinit-kotimainen marjaviini-kotimainen siideri

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

​LEPAAN VIINITILA FACEBOOKISSA​

Lepaan viinitila

Lepaan viinitila on mukava päiväretkikohde, noin tunnin matkan päässä Helsingistä ja Tampereelta. Oman tilan tuotteiden ohella viini- ja puutarhamyymälän tuotevalikoimassa suositaan paikallisten tuottajien tuotteita ja tuotantoa.

Avoinna

Golfkaudella palvelemme joka päivä klo 9-19.


 Viini- ja puutarhamyymälä

Tilaviinimyymälä/puutarhamyymälä/lähiruokaa

Viinitilan sydän on tuotantotilojen yhteydessä toimiva viini- ja puutarhamyymälä. Valikoimissa elintarvikkeiden osalta keskitytään suosimaan lähituottajien tuotteita. Oman tuotannon tomaatteja ja muita vihanneksia on tarjolla sesongin mukaan.  Viinimyymälän puolelta voi ostaa kaikkia seinän toisella puolella valmistettuja tilaviinejä ja siidereitä.

Puutarhaopetuksen historiaan voi tutustua yläkerrassa sijaitsevassa puutarhamuseossa.


Viini- ja puutarhamyymälän yhteydessä nyt myös

Pieni Ruokakauppa


Myynnissä nyt peruselintarvikkeita ja lähiruokaa esim, Sairion meijeirin kirnuvoita ja Gouda-juustoja, Arctic Milkin juustoja, Lepaan tomaattia, Sokerileipuri Suomisen leivonnaisia ja leipää. Ja tietenkin pienpanimo-oluita lähialueen tuottajilta; Hopping Brewsters, Olutpaja ja Mustiala Iso Piippu. 

Myymälän puhelinnumero: 03 646 5283

 Pieni kahvila & tilaviinibaari

Puutarhamyymälä/kahvila/viinimyymälä/lähiruokaa

Myymälän yhteydessä toimii pieni kahvila ja tilaviinibaari. Viinibaarissa on mahdollista nauttia pieni maisteluannos kiinnostavasta viinistä ennen ostopäätöksen tekoa  tai sitten tilata koko pullo ja nauttia se vaikka myymälän aurinkoisella terassilla. Viinibaarissa on maisteltavana oman viinivalikoimme lisäksi myös yhteistyökumppaneidemme viinejä kuten esimerkiksi Finnviinin palkittuja viinejä.

Helatorstaista alkaen kahvilassa tarjolla keittolounas!

 

Tuotteet ja tuotanto - tilaviinejä, siidereitä, liköörejä
Tilaviini/aito siideri/marjalikööri

Tuotantoperiaatteena on pellolta pulloon -toimintatapa, eli raaka-aineet kasvatetaan suurimmaksi osaksi itse ja aina ne ovat kotimaisia. Kaikki tuotantovaiheet tehdään omissa tuotantotiloissa ja viinikellarissa.

Ensimmäiset omenapuut on Lepaalle istutettu luultavasti jo 1600 –luvulla. Edelleen  omena on  useiden viiniemme ja luonnollisesti myös siideriemme raaka-aine. Kautta aikojen suosituin viinimme, Lepaan Anna, valmistetaan omenistamme ja valkoherukasta.  Myös herukkaa viljellään Lepaalla paljon ja viinien tuotannossa onkin erityinen Ribes -sarja, josta löytyy valkoherukka, viherherukka ja mustaherukkaviinit. Herukka on pohjana myös Hinnonmäki -tuoteperheen viineissä. Hinnonmäen Rose on puolikuiva punaherukasta tehty rose-viini,  Hinnonmäen Punaisessa puna-ja mustaherukan hapokkuutta on pehmentämässä mustikka.

Vadelmatarha ja ruusukvittentarhasta saadaan puolestaan  upeat raaka-aineet Lepaan räjähtävän marjaisiin likööreihin, Lepaan Vadelmaiseen ja Ruusuiseen.

Lepaan rikas historia ja tarinat elävät viiniemme nimissä. Olemme nimenneet suuren osan viineistämme Lepaalla vaikuttaneiden värikkäiden tai dramaattisten persoonien mukaan; Lepaan Anna, Lepaan Elina, Lepaan Sofia, Packalen, Pomologi Heikel – ja lisää on  tulossa.

>> Lepaan viinitilan tuotteet