Lepaan viinitila- tilaviinit-kotimainen marjaviini-kotimainen siideri

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

​LEPAAN VIINITILA FACEBOOKISSA​

Lepaan viinitila

Lepaan viinitila on mukava päiväretkikohde, noin tunnin matkan päässä Helsingistä ja Tampereelta. Oman tilan tuotteiden ohella viini- ja puutarhamyymälän tuotevalikoimassa suositaan paikallisten tuottajien tuotteita ja tuotantoa.

Avoinna

Golfkaudella palvelemme joka päivä klo 9-19. 
Syksyllä 2018 (29.10.2018 alkaen) myymälä on avoinna ti-pe 9-17 ja la 10-16. Suljettu su-ma.


 Viini- ja puutarhamyymälä

Tilaviinimyymälä/puutarhamyymälä/lähiruokaa

Viinitilan sydän on tuotantotilojen yhteydessä toimiva viini- ja puutarhamyymälä. Valikoimissa elintarvikkeiden osalta keskitytään suosimaan lähituottajien tuotteita. Oman tuotannon tomaatteja ja muita vihanneksia on tarjolla sesongin mukaan.  Viinimyymälän puolelta voi ostaa kaikkia Lepaan viinitilalla valmistettuja tilaviinejä ja siidereitä.

Puutarhaopetuksen historiaan voi tutustua yläkerrassa sijaitsevassa puutarhamuseossa.


Viini- ja puutarhamyymälän yhteydessä toimii

Pieni Ruokakauppa


Myynnissä on peruselintarvikkeita ja lähiruokaa esim. Sairion meijerin kirnuvoita ja Gouda-juustoja, Arctic Milkin juustoja, Lepaan kasvihuoneiden tomaattia, Sokerileipuri Suomisen leivonnaisia ja leipää. Valikoimassa on myös pienpanimo-oluita lähialueen tuottajilta; Hopping Brewsters, Olutpaja ja Mustiala Iso Piippu. 

Myymälän puhelinnumero: 03 646 5283.

 Kahvila & tilaviinibaari

Puutarhamyymälä/kahvila/viinimyymälä/lähiruokaa

Myymälän yhteydessä toimii kahvila ja tilaviinibaari. Viinibaarissa on mahdollista nauttia maisteluannos kiinnostavasta viinistä ennen ostopäätöksen tekoa tai tilata koko pullo ja nauttia siitä hyvässä seurassa vaikkapa myymälän aurinkoisella terassilla. Viinibaarissa on maisteltavana oman viinivalikoimme lisäksi yhteistyökumppaneidemme tuotteita, esimerkiksi Finnviinin palkittuja viinejä.

 

Tuotteet ja tuotanto - tilaviinejä, siidereitä, liköörejä
Tilaviini/aito siideri/marjalikööri

Tuotantoperiaatteena on pellolta pulloon -toimintatapa, eli raaka-aineet kasvatetaan suurimmaksi osaksi Lepaan hedelmä- ja marjatarhassa ja ne ovat aina kotimaisia. Kaikki tuotantovaiheet tehdään omissa tuotantotiloissa ja viinikellarissa.

Ensimmäiset omenapuut on istutettu Lepaalle luultavasti jo 1600 –luvulla. Omenat ovat edelleen useiden viiniemme ja luonnollisesti myös siideriemme tärkein raaka-aine. Kautta aikojen suosituin viinimme, Lepaan Anna, valmistetaan omenistamme ja valkoherukasta.  Myös herukkaa viljellään Lepaalla ja viinien tuotannossa onkin erityinen Ribes -tuoteperhe, josta löytyy valkoherukka-, viherherukka- ja mustaherukkaviinit. Herukka on pohjana myös Hinnonmäki -tuoteperheen viineissä. Hinnonmäen Rosé on puolikuiva punaherukasta tehty rosé-viini,  Hinnonmäen Punaisessa puna-ja mustaherukan hapokkuutta on pehmentämässä mustikka.

Vadelma- ja ruusukvittenitarhasta saadaan puolestaan upeat raaka-aineet Lepaan täyteläisen marjaisiin likööreihin, Lepaan Vadelmaiseen ja Lepaan Ruusuiseen.

Lepaan rikas historia ja tarinat elävät viiniemme nimissä. Olemme nimenneet suuren osan viineistämme Lepaalla vaikuttaneiden värikkäiden tai dramaattisten persoonien mukaan; Lepaan Anna, Lepaan Elina, Lepaan Sofia, Packalén ja Pomologi Heikel.

>> Lepaan viinitilan tuotteet