Opiskelijan elämää Lepaalla

Find us on Facebook

Opiskelijan elämää Lepaalla

Lepaalla opiskelijan arkeen kuuluvat opetus, retket ammattikohteisiin, itsenäinen opiskelu ja vapaa-aika kauniilla kampuksella.

​Lepaalla Hamin opiskelijoiden toimintaympäristönä on kaunis kampus, jossa liikkuvat myös Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijat, täydennyskoulutusten asiakkaat sekä oppilaitoksen henkilökunta. Alueella toimivat myös Hattulan kunnan päiväkoti, Lepaan Savipaja sekä matkailupalveluita tuottava yritys Lepaan matkailu.

Opiskelijan arkeen kuuluvat henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaiset opinnot, itsenäinen opiskeleminen ja erilaiset ohjatut vapaa-aikatoiminnot. 

Kaikki opiskelijat eivät asu Lepaalla. Bussiliikenteen aikataulut ja reitit: Hämeenlinnan kaupungin joukkoliikenne

Arkea helpottaa kerran viikossa Hämeenlinnan Tiiriön ostoskeskuksiin liikennöivä kauppabussi, jolla pääsee ostoksille tai hoitamaan muita asioitaan

Lepaan oppilaskunta (LOK) on hamilaisten ja hamkilaisten Lepaan opiskelijoiden yhteinen järjestö. LOK tiedottaa omasta toiminnastaan kaikille opiskelijoille.

Asuminen

Hamin opiskelijat asuvat Lepaan kampuksen opiskelija-asunnoissa. Jokaisessa solussa on kahden hengen huoneita, yhteiset pesu- ja wc-tilat sekä keittiö ja oleskelutila, jossa on televisio. Huoneissa on sänky patjoineen, kirjoituspöytä, tuoli, hyllykkö ja vaatekaappi. Asuntoloiden yhteydessä on tilat pyykinpesuun.

Opiskelija-asunnoissa noudatetaan oppilaitoksen järjestyssääntöjä ja päihteiden käyttö on kielletty. Asuntola- ja vapaa-aikaohjaaja kiertää asuntoloissa seuraamassa arjen sujumista ja tarvittaessa opastaa eri asioissa.

Oppilaitoksen asuntolassa asuminen on maksutonta perustutkinnon opiskelijoille. Asunnon avaimesta peritään 100 euron pantti, jonka saa takaisin opintojen päättyessä luovutettuaan asunnon samassa kunnossa kuin on saanut sen käyttöönsä.

Lisätietoja Lepaalla asumisesta:
Asuntola- ja vapaa-aikaohjaaja, puh. 0400 927 282
Asuntosihteeri, puh. 0440 465 264
Lepaan toimisto, puh. 050 574 5354


Opiskelijan tukipalvelut

  • Terveydenhoitajan vastaanotto on kahtena päivänä viikossa ke ja to. Puh. 050 3780 210 (Linda Lindberg)
  • Kuraattori Sirkka Termosen vastaanotto on tiistaisin. Puh. 050 8446 382. 
    Lisätiedot >> Opintojen tuki ja ohjaus -sivulla

Ruokailu

Lepaalla toimii opiskelijaruokala Anna. Puutarhuriopiskelijoille koulupäivän ateriat ovat maksuttomia. Arkipäivisin tarjoillaan aamupala, lounas ja päivällinen (perjantaisin ei päivällistä). Ruokala tarjoaa myös maksullisia kahvilapalveluita.

Erikoisruokavaliosta tulee aina ilmoittaa ruokalan henkilökunnalle ennen opintojen alkamista.

Vapaa-aika Lepaalla

​Lepaalla on mahdollisuus monipuoliseen vapaa-ajan viettoon. Kampuksella on liikuntahalli (juhlasali), kuntosali ja valaistu ulkoilureitti sekä talvisin hiihtolatu.

Liikuntasalissa on piano ja liikuntavälineitä. Kampuksella sijaitsee Lepaa Golfin 9-reikäinen golfkenttä, jonne voi ostaa peliaikaa Lepaan viini- ja puutarhamyymälästä.

Hamin opiskelijat ovat sisustaneet opiskelija-asuntolaan oman oleskelutilan, jossa voi mm. katsoa elokuvia, laulaa karaokea tai askarrella. Kampuksella sijaitsee myös oppilaskunnan yhteinen olohuone, jossa voi esimerkiksi pelata tai kahvitella.

Lepaalla on oma asuntola- ja vapaa-aikaohjaaja, joka järjestää ohjattua iltatoimintaa (esim. kädentaitoja, peli-iltoja ja retkiä).