Lepaan oppimisympäristöt

Lepaan oppimisympäristöt

​Lepaa on oppilaitos puutarhan keskellä!

Lepaan puistot

Hoidettuja puisto-alueita Lepaalla on noin 20 hehtaaria: on esimerkiksi barokkipuisto, kartanon puistoalue ja keskiaikaisen kappelin ympäristö. Puistossa on useita satoja puu- ja ruohovartisia kasveja, joita opiskelijat oppivat tunnistamaan ja hoitamaan. Puistoissa ja piha-alueilla tehdään viherrakennustöitä. Koneita ja laitteita opetellaan ajamaan ja käyttämään oikeissa työympäristöissä.

Lepaan puistot 

Hedelmä- ja marjatarha

Lepaan hedelmä- ja marjatarhan kasvivalikoimaan kuuluvat tärkeimmät hedelmä- ja marjakasvit lajikkeineen.

Omenaa ja erilaisia herukoita viljellään viinitilan tuotannon raaka-aineeksi.

Hedelmä- ja marjatarhat 

Vihannesten ja yrttien näytemaa

Näytemaalla kasvatetaan yrttejä ja vihanneksia. Vuoden vihannekset esitellään kattavasti ja lisäksi näytemaan valikoimassa huomioidaan aina kiinnostavat uutuuskasvit. Opiskelijat oppivat hoitamaan kasveja kylvöstä sadonkorjuuseen ja kauppakunnostukseen. 

Avomaa 

Taimisto

Lepaan taimisto on pinta-alaltaan noin. 2 ha ja siellä kasvatetaan puiden, pensaiden ja perennojen taimia sekä omaan puutarhamyymälään että tukkumyyntiin. Opiskelijat harjoittelevat ajankohtaisia taimistotöitä aidossa ympäristössä.

Lepaan taimisto 

Kasvihuone

Kasvihuoneessa kasvatetaan valojen alla talvikaudella tomaattia myyntiin Hämeenlinnan alueelle. Puutarhuriopiskelijat osallistuvat tomaatin hoito-, sadonkorjuu- ja lajittelutöihin. Kasvihuoneen tutkimusosastoissa on mahdollista tehdä erilaisia viljelykokeita.

Kasvihuone 

Puistohalli

Kampuksen puistohallissa voidaan harjoitella talvikaudella kivirakentamista.

Viini- ja puutarhatila

Lepaa on tunnettu puutarhamatkailukohde. Viini- ja puutarhamyymälässä myydään lähiseudun puutarhaviljelijöiden tuotteita sekä kausiluontoisesti Lepaan omaa satoa ja muiden Hamin yksiöiden tuotantoa (mm. Mustialan hunajaa ja Sairion meijerituotteita). 

Puutarha- ja viinitila 

 

Golfkenttä

Lepaa Golf on 9-väyläinen, avoin golfkenttä. Kentän toiminnoista huolehtii HAMI ja seuratoiminnasta vastaa Lepaa Golf ry.

HAMI järjestää puutarha-alan ammatti- ja erikoisammattitutkintokoulutusta golfpelin osaamisaloilta (aiemmin golfkentänhoitajan ammattitutkinto ja golfkenttämestarin erikoisammattitutkinto) ja huolehtii kentän rakenteiden kunnossapidosta, hoitaa kentän nurmialueet sekä järjestää kentän caddiemaster-palvelut.

Golfkenttä 

Kirjasto

Kirjastossa on Suomen kattavin valikoima puutarha- ja viheralan kirjallisuutta. Kirjastoon tulevat monet kotimaiset sekä laaja valikoima kansainvälisiä puutarha- ja viheralan ammatti- ja harrastajalehtiä. Kirjaston henkilökunta opastaa tiedonhankintaan oman kokoelman lisäksi tietokannoista ja verkosta. Opiskelijat saavat omat kirjastokortit.