Puutarhan hoitoa koneella
Skip Navigation LinksHämeen ammatti-instituutti > Puutarha- ja viherala > Puutarha-alan perustutkinto


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Puutarha- ja viherala, puutarha-alan perustutkinto

HAMI Lepaalla nuoret ja aikuisopiskelijat voivat opiskella joko puutarhatuotantoon tai viheralaan erikoistuneeksi puutarhuriksi.

​Jos olet kiinnostunut pihojen ja puutarhojen kasveista, ympäristön kasvillisuuden hoidosta, kasvihuonetöistä, ulko-alueiden viherrakenteista, puutarhakaupasta, työkoneista ja -laitteista, puutarhatalouden perustutkinto ja puutarhurin ammatti voi olla sinua varten!
 
Puutarhatuotantoon erikoistunut puutarhuri osaa istuttaa ja hoitaa kasvihuone- ja taimistoviljelmiä sekä tehdä sadonkorjuuta ja lajittelua.
 
Viheralan puutarhuri osaa tehdä ympäristön viher-, liikunta-, ja leikkipaikkojen pihanrakennustöitä sekä hoitaa ja ylläpitää kasvillisuutta ja piha-alueiden kuntoa.
 
Puutarha-alaa opitaan Lepaalla vehreässä puistossa, nykyaikaisella golfkentällä, rehevillä hedelmä- ja marjaviljelmillä, modernissa tomaattikasvihuoneessa ja vilkkaassa puutarhamyymälässä.

Puutarhurin työ

Puutarhuri vastaa itsenäisesti puutarhoissa, viheralueilla ja viljelmillä käytännön töistä. Puutarhuri työskentelee ulkona ja sisällä, erilaisissa sääoloissa. Hän tarvitsee suunnittelu-, organisointi-, neuvonta-, ja yhteistyötaitoja.

Puutarhatuotantoon erikoistuneen puutarhurin työpaikkoja ovat taimistot, avomaan vihannes-, marja- ja hedelmäviljelmät ja puutarhamyymälät.

Viheralan puutarhuri voi työskennellä esimerkiksi kaupungin tai seurakunnan viheryksikössä, yksityisessä viherrakennusyrityksessä tai golfkentällä.

Monet puutarhurikoulun käyneet ryhtyvät myös yrittäjiksi tai työllistyvät perheyritykseen.

 

​