Viinintuotannon ammattitutkinto- opiiskele Lepaalla tilaviinien, siiderien ja liköörien  valmistusta-
Skip Navigation LinksHämeen ammatti-instituutti > Puutarha- ja viherala > Viinintuotannon ammattitutkinto

​​​Lisätietoja

Seuraava hakuaika: 
ilmoitetaan myöhemmin

Koulutuksen alkamisaika
 
Opintojen kesto
1-2 vuotta

Opiskelupaikka:
Lepaa, Hattula

Lisätiedot: 
Pirjo Koskinen
puh. 0400 398074

Sähköpostit muodossa:
etunimi.sukunimi@hamk.fi​

Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto, alkoholijuomien valmistuksen osaamisala

​Alkoholijuomien osaamisalan ammattilainen on tilaviinituotantoon erikoistunut osaaja, joka toimii itsenäisenä yrittäjänä tai viinitilan työntekijänä. Hän osaa valmistaa tilaviinejä, siidereitä, liköörejä, tisleitä tai pienpanimotuotteita.

Elintarvikejalostuksen ammattitutkinnon, alkoholijuomien osaamisalan suorittaminen antaa valmiudet toimia yrittäjänä tai työntekijänä tilaviiniyrityksessä, pienpanimossa tai tislaamossa. 

Koulutuksessa perehdytään alkoholijuomien pientuotantoon, alan lainsäädäntöön ja tilaviinien prosessiosaamiseen.

Opetus on monimuotoista ja se koostuu lähiopetuksesta Lepaan viinitilalla 2-5 päivänä kuukaudessa, etäopiskelusta verkossa, opintoretkistä ja yritysvierailuista.

Tilaviini- ja pienpanimokoulutusta on järjestetty Hämeen ammatti-instituutissa jo lähes 20 vuotta. Ammattimaiseen tuotantoon suunnitellut tilat ja laitteet antavat hyvät lähtökohdat opintoihin sekä näkökulman tilaviiniyrittäjänä toimimiseen.

Miten ammattitutkintokoulutukseen haetaan?

Koulutukseen haetaan sähköisellä    >> hakulomakkeella.
Hakuajasta ilmoitetaan myöhemmin.

Elintarvikejalostuksen ammattitutkinnon, alkoholijuomien valmistuksen osaamisalan tutkinto koostuu:

Tutkinnon laajuus on 120 osp ja se koostuu kahdesta pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.  

Pakolliset tutkinnon osat 60 osp

  • Elintarviketurvallisuuden hallinta, 30 osp
  • Pakkaaminen ja varastointi, 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (30-60 osp), joihin tarjoamme valmistavaa koulutusta:

  • Hiilihapollisten alkoholijuomien valmistaminen,  30 osp
  • Liköörien valmistaminen, 30 osp
  • Pienpanimo-oluiden valmistaminen, 30 osp
  • Tilaviinien valmistaminen, 30 osp     
  • Tisleiden valmistaminen, 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (0-30 osp), joihin emme tarjoa valmistavaa koulutusta (näistä voi kuitenkin suorittaa näytön):

  • Elintarvikkeiden myynti, 30 osp
  • Tuotekehitys elintarvikeyrityksessä, 30 osp
  • Tutkinnon osa tämän tutkinnon toiselta osaamisalalta, 30 osp
  • Tutkinnon osa yrittäjän ammattitutkinnosta, 30 osp
  • Tutkinnon osa toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 30 osp

Tutkinto suoritetaan osoittamalla tutkinnon perusteiden mukainen osaaminen näytöissä, jotka järjestetään opiskelijan työpaikalla tai Lepaan viinitilalla.

#tilaviinienvalmistaminen #likoorienvalmistaminen #siiderinvalmistaminen #pienpanimokoulutus #oluenvalmistaminen

Tutkinnon perusteet

Mitä tutkinto maksaa?

Koulutuksen hinta on 750 euroa.

Lepaalla voi majoittua opiskelija-asunnoissa ja ruokailla lähiopetusviikoilla opiskelijahinnoin. Majoitus varataan ennakkoon Lepaan toimistosta.

 

Lisätiedot:

Pirjo Koskinen puh. 03 646 5238 
Majoituksen varaus, Lepaan toimisto, puh. 03 646 5220


Katso tutkinnon opintojaksot:

viinintuotanto-opintojaksot.xls

Kysy koulutuksesta

Jos olet kiinnostunut HAMIn ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista, voit  lähettää sähköpostia osoitteeseen hami-info(at)hamk.fi. Muista kertoa, mistä koulutuksesta / aiheesta olet kiinnostunut

Huomaathan, että kesälomien takia viesteihin vastaaminen saattaa venyä lukuvuoden alkuun (elokuun alkuun asti)


................................................................................................................................................