​Golfkentänhoitajan ammattitutkinto sopii golfkentällä työskenteleville ja golfkentänhoitajaksi aikoville. Golfkenttämestarin erikoisammattitutkinto taas on omiaan golfkentänhoitajille, apulaiskenttämestareille tai golfkenttämestarina työskenteleville. Opiskelupaikkana on Hämeen ammatti-instituutin Lepaan yksikkö, jossa on myös 9-reikäinen golfkenttä. 

Golfkentänhoitajan ammattitutkinto muodostuu kolmesta tutkinnon osasta: nurmipintojen hoidosta, golfkentän pelikuntoon saattamisesta sekä rakentamisesta ja peruskorjauksesta. Koulutukseen sisältyy kasvinsuojelun erityistutkinnon ja tulityökortin suorittaminen. Koulutuksen aikana on mahdollisuus suorittaa myös green card sekä työturvallisuuskortti. 

Golfkenttämestarin erikoisammattitutkinnossa perehdytään mm. nurmi- ja viheralueiden hoitoon, kentän peli- ja kilpailukunnosta huolehtimiseen, kentän rakentamiseen ja peruskorjaukseen sekä esimiehenä toimimiseen. 

Opiskelu on monimuotoista. Lähijaksot ajoittuvat syys-huhtikuulle ja ovat 3-5 päivän mittaisia. Etäjaksoilla opiskellaan verkon avulla. Lähijaksoilla Lepaalla voi majoittua opiskelija-asunnoissa ja ruokailla opiskelijahinnoin. 

Lisätiedot Hämeen ammatti-instituutin verkkosivuilta: 


Lisätiedot​​​​


Petteri Lehmuskoski, puh. 03 646 5231 tai 040 839 2945 tai sp. petteri.lehmuskoski(at)hamk.fi