Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hämeen ammatti-instituutin henkilökunta tarttui joukolla virkkuukoukkuihin uuden oppimisen ja yhteisöllisyyden nimissä elokuisilla henkilöstöpäivillä. Bussimatkojen ja päivien aikan syntyi yhteensä 1134 isoäidinneliötä, joista on nyt koottu 10 peittoa. ​

​Peittojen suunnittelija ja yksi koko idean puuhanaisista, kehittämispäällikkö Pirjo Kuisma on antanut jokaiselle peitolle sen luonnetta kuvaavan nimen: Kivijalka, Säde, Tetris, Rakkaus, Kuura, Karkkipussi, Suojassa, Tiimalasi, Ranskanpastilli ja Seinäruusut.

Ensin virkkaustempausta suunniteltiin vain Hämeenlinnasta lähtevään bussiin, mutta kun tieto levisi, yhä useampi halusi mukaan. Alun perin tavoitteena oli saada aikaan noin 500 neliötä, mutta määrä ylittyi lopulta reilusti. Samalla vahvistui ajatus tehdä peittoja hyväntekeväisyyteen.

- Osa virkkaajista piteli henkilöstöpäivillä ensimmäistä kertaa virkkuukoukkua kädessään. Osa taas oli vanhoja tekijöitä. Myös rehtorin vaimo oli pakannut rehtorin matkatavaroihin lankakerän ja virkkuukoukun. Lähes koko kuntayhtymän väki siis virkkasi tai oli ainakin hengessä mukana, Pirjo Kuisma kertoo. 

virkkaustempaus_pirjo_kuisma_500px.jpg

Pirjo Kuisma silittelemässä valmiita peittoja.

Langat saatiin lahjoituksena Wetterhoff Oy:ltä ja muotoilun koulutusohjelmasta. Peitoista on koottu Visamäen D-taloon HAKKYn mummot kajahtaa -näyttely, joka on avoinna loppiaiseen saakka.

Peitoilla osallistutaan vuoden lopussa Kajahtaneiden kudelmien SM-kisoihin. Kisan jälkeen peitot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

virkkaustempaus_höyrytys_500px.jpg

Peittojen höyrytykseen saatiin apua muotoilun koulutusohjelman Tiina Saivolta.


Lisätiedot
Pirjo Kuisma, p. 03 646 4517 tai etunimi.sukunimi@hamk.fi