Tällä kertaa hakuoikeus valtakunnallisessa yhteishaussa on peruskoulun tai lukion päättävillä, joilla ei ole aikaisempaa ammatillista tutkintoa tai ammattikorkeakoulututkintoa. Yhteishaun hakukone on osoitteessa: www.opintopolku.fi.

Sen sijaan Hämeen ammatti-instituutin erillishaussa voi hakea suorittamaan edellä mainittuja tutkintoja, vaikka alla olisikin aiempi tutkinto. Tarkemmat tiedot koulutusohjelmista, hakumenettelystä ja koulutusohjelmien yhteyshenkilöistä löytyvät HAMIn sivuilta. Molemmat haut päättyvät perjantaina 14.3.2011 klo 16.15. Opiskelijavalinnan tulokset ilmoitetaan kesäkuussa.

Hämeen ammatti-instituutissa ruokailu ja asuntolassa majoittuminen ovat opiskelijoille ilmaisia, eikä oppilaitoksessa peritä lukukausimaksua. Instituutin toimipaikat Lepaa, Evo, Mustiala ja Sairio ovat valtakunnallisesti tunnettuja. Toimipaikat sijaitsevat Hattulassa, Tammelassa ja Hämeenlinnassa. Tiivis yhteistyö Hämeen ammattikorkeakoulun kanssa tuo muun muassa monipuoliset oppimisympäristöt ja voimakkaasti kehittyvät tietopalvelut myös instituutin opiskelijoiden ulottuville. Toisen asteen ammatillinen tutkinto antaa yleisen hakukelpoisuuden korkeakouluihin ja yliopistoihin.

Lisätietoja: http://www.hami.fi/