Taimisto_myynti_Lepaa.jpg

Puutarhuri-look koulun osastolla

Puutarhuri- ja hortonomikoulutus sekä biotalouden täydennyskoulutus ovat esillä Puistohallissa osastolla B23. Osastolla annetaan tänä vuonna luovuuden kukkia: tarjolla on puutarhuri-aiheista rekvisiittaa ja kävijöiden halutaan luovan itselleen puutarhuri-look, joka tallennetaan HAMK-HAMI Lepaan Facebook-sivulle. Jokainen pukeutuja saa Lepaa 100 vuotta -kirjalahjan! Osastolla on näytteitä myös Kasvihuoneviljelyn perusteet -uutuuskirjasta.

Lepaan Annan haamutarina ja kesäkukkien kuumat trendit​​

Päivien aikana kannattaa hyödyntää runsas esittelykierrosten tarjonta, josta vastaavat Lepaan omat ammattilaiset. Kuulet Lepaa tutuksi -kierroksella Hannu Äystön kertomana alueen haamutarinat ja miljöön historian. Virpi Väre tietää, millaiset ovat kesäkasvien trendit, joista hän esittelee elävät esimerkit Fleuroselect-r​yhmäkasvikierroksella. Sirkka Jaakkola ja Eija Rekola kertovat vihannesnäytemaalla mikä on vuoden vihanneksen, sipulin, menestymisen salaisuus.

Täsmätietoa tutkimuksesta, kasvihuoneesta & huleveden hallinnasta​

Lepaan kampuksen alueella on kohtia, joissa testataan ja tutkitaan puutarha- ja viheralan kehittymisen kannalta olennaisia tuotteita ja menetelmiä. Outi Tahvonen tutustuttaa Lepaan tutkimus- ja kehitystoimintaan. Lepaan kasvihuoneissa tuotetaan myyntimenestystä, talvitomaatti Lepaan tomaattia.

Kasvihuonetekniikkaa, tomaatinviljelyä ja erikoistomaatteja esitellään Mika Järvisen toimesta. Alan erityisosaamista ja kohtauspaikan keskusteluille tarjoavat Huleveden hallinta -seminaari perjantaina 14.8.

Taimia ja tarvikkeita, viiniä ja välipalaa – kaikkea löytyy​​

Hyvä ostopaikka laadukkaille taimille on näyttelyn aikana Lepaan taimisto. Puutarha-alan opettajat ja opiskelijat antavat kaupan päälle hyvät neuvot: kasvineuvontaa on tarjolla Lepaan taimistolla päivittäin. Sää on perinteisesti kaunis ja lämmin näyttelyn aikana – virkistystä ja seuraa voit etsiä kartanon puiston viini-ja olutteltasta. Puutarha- ja viinitila sekä Lepaan opiskelijakunnan ravintolat ja myyntikärryt palvelevat myös näyttelykävijöitä päivittäin.

Lisätietoja Lepaa-näyttelystä
http://www.lepaa.fi/

Lepaa-kierrosten aikataulut ja näyttelyn muu ohjelma
http://kirjasto.diske.net/lepaa2015/#6/z

Huleveden hallinta -seminaari
http://www.hamk.fi/tyoelamalle/taydennys-ja-jatkokoulutus/biotalous-ja-bioprosessit/Sivut/Hulehallinnan-toteutusketjut.aspx