Puutarhurikoulutukseen voi hakea kahdessa eri haussa. Valtakunnallinen lisähaku on tarkoitettu peruskoulun päättäville ja hakijoille, jolla ei ole aikaisempaa ammatillista tutkintoa. Hakuaika päättyy 31.7.2016. Lisähaun koulutuksiin haetaan opintopolku.fi-palvelussa.

Hämeen ammatti-instituutti järjestää lisäksi erillishaun puutarhuri- ja meijeristikoulutuksiin. Erillishaku on tarkoitettu niille hakijoille, joilla on jo ammatillinen tutkinto. Tämä haku on oppilaitoskohtainen. Hakulomakkeet ja -ohjeet löytyvät osoitteesta www.hami.fi. Hakuaika päättyy 8.8.2016.

Puutarhatuotantoon suuntautuneeksi puutarhuriksi​​

Puutarhurikoulutuksessa suuntaudutaan puutarhatuotantoon. Tämän osaamisalan valinnut puutarhuri kasvattaa vihanneksia, marjoja, hedelmiä sekä koristekasveja joko avomaalla tai kasvihuoneessa. Hän on usein tuotannosta vastaava esimies. Monet valmistuneet perustavat myös oman yrityksen tai työskentelevät puutarhamyymälöissä.

Puutarhuriksi opiskellaan Lepaalla Hattulassa. Käytännön harjoitukset tapahtuvat oppilaitoksen omassa kasvihuoneessa ja avomaaviljelmillä sekä yrityksissä. Puutarhurin opinnot kestävät n. kaksi tai kolme vuotta.

HAMI-haku-kuva-puutarha_500px.jpg

Puutarhurit tuottavat vihreää syötäväksi ja silmän iloksi.​​

Meijeristikoulutus ainoa laatuaan​​

Meijerialan opintojen aikana suoritetaan elintarvikealan perustutkinto. Aikaisemman tutkinnon suorittaneille opintojen kesto on noin 2 vuotta 2 kuukautta. Koulutuksesta noin vuosi on työssäoppimista meijerialan yrityksissä. Näiltä jaksoilta opiskelijoille maksetaan työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Oppilaitos hankkii työssäoppimispaikat.

Meijeristit työskentelevät pitkälti prosessinohjauksen, valmistuksen, laadunhallinnan ja varastoinnin tehtävissä. He tekevät usein kolmivuorotyötä.

Hämeen ammatti-instituutti on ainoa oppilaitos Suomessa, josta valmistuu ammatillisen perustutkinnon suorittaneita meijeristejä. Meijeristiksi opiskellaan Hämeenlinnassa.

HAMI-haku-kuva-meijeri_500px.jpg

Opetusmeijerissä valmistetaan juustoa, voita, jäätelöä ja muita maitotuotteita. 

Hämeen ammatti-instituutissa ei peritä lukukausimaksua. Ruokailu ja asuntolassa majoittuminen kouluviikon aikana ovat opiskelijoille ilmaisia, viikonlopuista sovitaan erikseen.

Lisätiedot: www.hami.fi