Hämeen ammatti-instituutissa Evolla alkaa syksyllä metsuri–metsäpalvelujen tuottajan tutkintoon johtava aikuiskoulutus. Koulutuksessa erikoistutaan metsänhoito- ja puunkorjuupalvelujen tuottamiseen. Hakuaika koulutukseen päättyy 16.8.2014.

Koulutus antaa valmiudet työskennellä erilaisissa metsänhoitoon ja puunkorjuuseen liittyvissä töissä. Ammatillisten perusopintojen aikana opiskelija saa perustiedot ja -taidot puuntuottamisesta, puunhankinnasta ja metsäekologiasta. Lisäksi opiskelijat perehtyvät mm. metsäluonnonhoitoon sekä ulkoilu- ja virkistysalueiden työtehtäviin. Valinnaisia aineita ovat mm. metsätraktoreiden käyttö, metsäenergia ja puun jatkojalostus.

Opinnot kestävät noin 2–3 vuotta. Suoritusaika riippuu opiskelijan aiemmista opinnoista ja työssä hankitusta osaamisesta. Lähijaksoja Evolla järjestetään pääsääntöisesti kerran kuussa perjantaista lauantaihin (muutamat myös torstaista lauantaihin). Lähijaksoilla ruokailut ja majoitus ovat maksuttomia. Lähiopetuksen lisäksi opintoja tehdään itsenäisesti ja erilaisissa ryhmissä työskennellen. Etäjaksojen aikana opiskelijoita ohjataan Moodlessa, verkko-opetuksen oppimisympäristössä.

Metsurin työvaatetuksen opiskelija voi tilata edulliseen hintaan oppilaitoksen kautta. Tarvittaessa varusteet myös saa lainaksi opetuksen ajaksi koululta.

Lisätiedot, hakuohjeet ja -lomakkeet verkkosivuiltamme.