​​​Farmille muuttaa kesän ajaksi mm. lampaita, tipuja ja vasikoita, joista opiskelijat huolehtivat yhteistyössä Mustialan navetan kanssa. Yhteistyössä Agropit-osuuskunnan kanssa opiskelijoiden on mahdollista suorittaa Farmilla osia vapaavalintaisista aineista tai vaikkapa toteuttaa kesäharjoittelu.​

Farmia rakennetaan Mustialan ympäristöön vanhan strutsitallin tiloihin, ja eläimet laiduntavat kesän ajan tallin läheisillä niityillä. Farmin rakennus- ja suunnittelutöistä vastaavat kolmannen vuoden Agriteams-tiimioppimismallin opiskelijat, ja kunnostustöihin ovat osallistuneet Mustialan muut opiskelijat ja opettajat.

Yhteistyötä kehitetään myös muiden alojen ja muiden oppilaitosten kanssa, mm. yhdistämällä mobiilipalvelut opintoihin. Mikäli haluat suorittaa opintojasi Farmin kautta, ole yhteydessä opettajaasi ja Farmin henkilökuntaan, niin voimme yhdessä pohtia oikeaa toteutustapaa.

Tulevaisuuden haaveissa on pysyvä kotieläinpiha Mustialaan, josta kantaisivat vastuuta opiskelijat itse osana opintojaan.

Kotieläinpihan eläimiin pääsee tutustumaan kesäkuun alusta elokuun loppuun. Päiväkoti- ja alakouluryhmille järjestetään Mustialassa maatilapäivät 13.–15. toukokuuta 2014. Maatilapäivillä lapset pääsevät tutustumaan maatilan eläimiin, koneisiin ja erilaisiin töihin. Teemapäivä koostuu rasteista, joilla lapset oppivat yhdessä tekemällä ja kokemalla. (Ilmoittautuminen maatilapäiville on päättynyt.)

Kotieläinpihan verkkosivut: www.farmilla.fi

Agropit-osuuskunnan verkkosivut: www.agropit.com

Lisätiedot

opiskelija Maarit Kumpulainen, sp. maarit.kumpulainen[a]agropit.com