Kilpailu on avoin kaikille SVY:n (Suomen tilaviiniyrittäjät) jäsenille. Kilpailuun hyväksytään tilojen omaa tuotantoa olevat tilaviinit, marja- ja hedelmäviinit, siiderit ja liköörit. Tuotteet arvioidaan sokkomaistatuksena sarjoittan.

Hedelmäviinien arviointikriteerinä käytetään "Kansallinen laatujärjestelmä marja- ja hedelmäpohjaisille alkoholituotteille" -hankkeessa aikaansaatuja laatuspesifikaatioita.

Kilpailuun osallistuminen tarjoaa tuottajille mahdollisuuden saada ulkopuolisen arvioitsijan näkemys tuotteestaan sekä myös vertailumahdollisuuden muihin markkinoilla oleviin tuotteisiin. Luonnollisesti kilpailumenestys ja Vuoden tilaviini 2014 -titteli ovat hyödynnettävissä markkinoinnissa. 

Kilpailussa on kuusi sarjaa:

1. Ruokaviinien sarja
2. Seurusteluviinien sarja
3. Jälkiruokaviinien sarja
4. Helmeilevien juomien sarja
5. Kuohuviinien sarja (method classic)
6. Liköörisarja (alle 22 til-%)

Arvioijina toimivat:

Ossi Leväinen, yrittäjä, Suomen Alkoholitukku Oy
Juha-Pekka Matilainen, Ravintola Savoy
Tarja Uusi-Paasto, viiniyrittäjä, Uusi-Yijälän tila
Jouko Kääriäinen, freelance-toimittaja
Taina Hallman, viiniyrittäjä, Alahovin Viinitila

Lisätietoja:
Eva Palotie, Hämeen ammatti-instituutti, Lepaa, sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi tai p. 040 568 4018