​​​​​Kilpailu on avoin kaikille SVY:n (Suomen tilaviiniyrittäjät) jäsenille. Kilpailuun hyväksytään tilojen omaa tuotantoa olevat tilaviinit, marja- ja hedelmäviinit, siiderit ja liköörit. Tuotteet arvioidaan sokkomaistatuksena sarjoittain.

Hedelmäviinien arviointikriteerinä käytetään “Kansallinen laatujärje​​​stelmä marja- ja hedelmäpohjaisille alkoholituotteille” -hankkeessa aikaansaatuja laatuspesifikaatioita.

Kilpailuun osallistuminen tarjoaa tuottajille mahdollisuuden saada ulkopuolisen arvioitsijan näkemys tuotteestaan sekä myös vertailumahdollisuuden muihin markkinoilla oleviin tuotteisiin. Luonnollisesti kilpailumenestys ja Suomen tilaviini 2015 -titteli ovat hyödynnettävissä markkinoinnissa.

Kilpailussa on kuusi sarjaa:

1. Ruokaviinien sarja

2. Seurusteluviinien sarja

3. Jälkiruokaviinien sarja

4. Helmeilevien juomien sarja

5. Kuohuviinien sarja (method classic)

6. Liköörisarja (alle 22 til-%)​

Arvioijina toimivat:

Jouko Kääriäinen (freelance-toimittaja), Ossi Leväinen (Suomen Alkoholitukku) Taina Hallman (Alahovi), Krista Mänttäri​ (Ravintola Köökki), Tiina Rantanen (ruoka- ja viinitoimittaja) ja Marita Joutjärvi (ruoka- ja viinitoimittaja).

Lisätietoja​​

Eva Palotie, Hämeen ammatti-instituutti, Lepaa (Lepaantie 129, Hattula)

eva.palotie@hamk.fi tai 03 646 5227​​​​