Suomen tilaviinikilpailu 2017 järjestetään Hämeen ammatti-instituutissa Lepaalla 11.4.2017. Kilpailu on avoin kaikille SVY:n (Suomen tilaviiniyrittäjät) jäsenille, ja kilpailuun hyväksytään tilojen omaa tuotantoa olevat tilaviinit, marja- ja hedelmäviinit, siiderit ja liköörit. Tuotteet arvioidaan sokkomaistatuksena sarjoittan. Kilpailun voittaja julkistetaan Tampereen Supermessuilla 21.4.2017

Hedelmäviinien arviointikriteerinä käytetään “Kansallinen laatujärjestelmä marja- ja hedelmäpohjaisille alkoholituotteille” -hankkeessa aikaansaatuja laatuspesifikaatioita. 

Kilpailuun osallistuminen tarjoaa tuottajille mahdollisuuden saada ulkopuolisen arvioitsijan näkemys tuotteestaan sekä myös vertailun muihin markkinoilla oleviin tuotteisiin. Luonnollisesti kilpailumenestys ja Suomen tilaviini 2017 -titteli ovat hyödynnettävissä markkinoinnissa.  

Kilpailussa on kuusi sarjaa:

1. Ruokaviinien sarja
2. Seurusteluviinien sarja 
3. Jälkiruokaviinien sarja
4. Helmeilevien juomien sarja 
5. Kuohuviinien sarja (method classic)
6. Liköörisarja (alle 22 til-%)

Arvioijina toimivat:

Jouko Kääriäinen (graafikko toimittaja), Ossi Leväinen (taloustirehtööri), Taina Hallman
(Alahovi), Risto Sikke Hallman (Alahovi), Helena Kangasluoma (Hopping Brewsters) ja Paola Guerrero de Cohen (Finnviini). 

Lisätietoja:
Eva Palotie, Hämeen ammatti-instituutti, Lepaa
Lepaantie 129, 14610 Lepaa
eva.palotie@hamk.fi
p. 03 646 5227