​​​Vaikka muutto tapahtuu suhteellisen nopealla aikataululla, koulutusohjelmapäällikkö Pekka Ahlgrenin mukaan taustalla on ollut pitkä kehitys.

”Lahdensivun kampuksen tulevaisuus ja suurlukiosuunnitelman eteneminen nopeuttivat ratkaisua, mutta ajatus liikenneopettajakoulutuksen ja liikennealan insinöörikoulutuksen saamisesta saman katon alle on ollut esille jo vuosia. Opiskelijat ovat myös tehneet hyvää yhteistyötä jo pitkään, ja muutto tulee varmasti vahvistamaan sitä entisestään”, Ahlgren toteaa.

Muutosta etelään on liikenneopettajakoulutukselle useita selkeitä hyötyjä. Huomattava osa opiskelijoista tulee pääkaupunkiseudulta, ja liikenneyhteydet muualta Suomesta Riihimäelle ovat erittäin hyvät. Myös aseman ja kampuksen välimatka on lyhyt verrattuna Hämeenlinnaan. Toisaalta koulutuksen fyysisen paikan merkitys on digitalisaation myötä vähentynyt, kun vain pieni osa opetuksesta on enää perinteistä lähiopetusta.  Näin tiloja voidaan käyttää järkevämmin. Käytännön opiskelun kannalta hyvää on siirtyminen lähemmäs Riihimäellä sijaitsevaa ajoharjoittelurataa ja pääkaupunkiseudun monipuolisia opiskeluympäristöjä.

”Mitään merkittäviä muutoksia nykyiseen opiskeluun ei ole tulossa, mutta erilaiset synergiaedut, tiivistyvä yhteistyö liikenneinsinöörikoulutuksen kanssa ja logistisesti par​​empi sijanti tulevat varmasti vaikuttamaan positiivisesti opetuksen laatuun”, Ahlgren summaa.

 

Lisätietoja:

koulutusohjelmapäällikkö Pekka Ahlgren, puh. 03 646 3400  GSM 0400486935 sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

 

HAMI Liikenneopetuskeskuksen uusi osoite on:

Kaartokatu 2 

11100  Riihimäki